Els nens es passen tota l’estona jugant o també aprenen?

L’activitat principal dels infants als centres de suport familiar és el joc però aquest no és en absolut incompatible amb l’aprenentatge. Ben al contrari, el joc és l’eina principal dels infants per adquirir coneixements, habilitats, actituds i valors.
Tots els centres de suport familiar membres de la Xarxa disposen d’un projecte educatiu basat en el joc a partir del qual es programen i desenvolupen les activitats diàries. El temps al centre es distribueix en diferents estones de joc dirigit i també se li dona gran importància al joc lliure i espontani, per mitjà del qual els nens i nenes expressen els seus interessos i realitzen interaccions socials.
Mentre un infant es disfressa o juga amb la fireta està desenvolupant la seva imaginació i desenvolupant la seva personalitat. Els jocs de construcció, els trencaclosques i els laberints desenvolupen les aptituds matemàtiques, la lògica i la psicomotricitat fina. Els jocs de taula milloren la memòria i la coordinació i faciliten l’acceptació de les normes, i els jocs de psicomotricitat els fan desplegar aptituds físiques com la força i la resistència i els ajuden a ser conscients de les seves limitacions.

Dissenyat per möla! i desenvolupat per Edgar Saumell